Tag Archives: lichid

Guvernul introduce din 2016 acciza pe tigarile electronice !

Tigarile electronice vor fi accizate din 2016 cu o suma ce va creste anual in raport cu inflatia. Guvernul argumenteaza introducerea noii taxe aratand ca masura este dictata de practicile de la nivel european, potrivit proiectului actualizat de Cod Fiscal."Vor fi introduse printre produsele accizabile, produsele din tutun incalzit care, prin incalzire, emit un aerosol ce poate fi inhalat, fara a avea loc combustia amestecului de tutun si lichidele cu continut de nicotina destinate inhalarii cu ajutorul unui dispozitiv electronic de tip «Tigareta electronica». Aceasta masura este dictata de practicile la nivel european si discutiile in grupurile de lucru din cadrul Comisiei, pe taxarea altor produse destinate fumatului", prevede documentul datat 13 martie si prezentat de Mediafax.Noua acciza va fi in cuantum de 0,5 lei/mililitru – pentru lichidul care contine nicotina – si de 384 lei/kilogram – pentru tutunul continut in produse din tutun incalzit.Comparativ, pentru tigarile obisnuite, acciza pentru tutunul de fumat fin taiat, destinat rularii in tigarete, si alte tutunuri de fumat este de 383 lei/kilogram.Noua acciza va fi aplicata la momentul producerii, achizitiei intracomunitare sau importului. Ea va fi exigibila la data receptionarii produselor provenite din achizitii intracomunitare, la data efectuarii formalitatilor de punere in libera circulatie a produselor provenite din operatiuni de import si la data vanzarii pe piata interna a produselor provenite din productia interna."Platitorii de accize sunt operatorii economici care comercializeaza in Romania aceste produse, achizitioneaza din teritoriul comunitar ori importa produsele. Platitorii de accize sunt operatorii economici care au in proprietate materia prima si care produc aceste bunuri cu mijloace proprii sau le transmit spre prelucrare la terti, indiferent daca prelucrarea are loc in Romania sau in afara Romaniei", se mai arata in proiectul actualizat al Codului Fiscal.

Mai pe scurt va fi taxat lichidul pentru tigara electronica ce contine nicotina cu 0.5 lei pe ml , o sticla e 10ml se va scumpi cu cel aproximativ 5 lei , una de 30ml cu 15 lei . Tip acesta de acciza mai exista doar in Italia dar cum Guvernul nostru profita de orice ocazie pentru a introduce o noua taxa au gasit scuza perfecta … Normativele Europene. Cu acciza sa fara acciza fumatul electronic va ramane o solutie mai sanatoasa si ieftina decat fumatul clasic.

Tigara Electronica – Un ghid pentru Inceput – partea I

Echipa Mahoarca este intotdeauna la curent cu ultimile apratii in materie de fumat electronic, de aceea pot raspunde oricaror solicitari venite din partea clientilor prin consultanta pentru modul de utilizare sau pentru noile produse aparatute in magazinele bucuresti.

Marcile pe care alegem sa le comercializam recomanda cel mai bine tipul nostru de activitate, iar brandurile Sailebao, Vision , Kanger sunt printre cele mai cunoscute si reputate in materie de dispozitive pentru fumat electronic si accesorii ale acestora. Daca dispozitivul pentru fumat electronic este foarte important pentru o experienta optima , lichidul ales este esential.

De multe ori tranzitia de la tutun la vapori cu nicotina poate avea un impact psihologic puternic, iar pentru a va pregati este indicat ca la inceput sa alegeti o aroma de tutun apropiata sau identica marcii fumate anterior si o concentratie medie de nicotina pe care o puteti spori sau diminua ulterior, in functie de efectul resimtit. In general lichidele sunt disponibile in 5 concentratii de nicotina: 2.4 mg, 1.8 mg, 1.2 mg, 0.6 mg si 0 mg, astfel incat puteti reduce treptat consumul de nicotina pe masura ce uitati de obiceiul fumatului si va acomodati cu fumatul electronic (vapatul ).

Pe langa senzatia oferita de o tigara electronica de calitate, care produce vapori cu o textura unica si cu o aroma care poate deveni chair mai placuta decat cea a fumului de tigara, este important si designul dispozitivului. Felul in care arata si se simt aceste tigari electronice atunci cand sunt folosite influenteaza direct rata de succes a renuntarii la fumat.

Vizitand showroom Mahoarca puteti testa toate modelele de tigara electronicasi il puteti alege pe cel care considerati ca vi se potriveste cel mai bine. O recomandare pentru cei care renunta la tutun si trec la tigara electronica, dar sunt sceptici, este sa inceapa cu un model mini, care arata, se simte si cantareste exact cat o tigara obisnuita. Impactul psihologic este foarte important pentru ca atunci cand realizati schimbarea nu va veti concentra pe micile detalii care diferentiaza vapatul de fumat, ci veti inlocui un obicei cu altul intr-un mod cat mai natural cu putinta.

Un astfel de dispozitiv, cu care ati putea incepe fumatul electronic, este micul e-Smart care este perfect pentru o doamna sau domnisoara, dar si pentru cei care isi doresc o tigara electronica cat mai discreta si usor de folosit.