Tag Archives: e-lichid

Guvernul introduce din 2016 acciza pe tigarile electronice !

Tigarile electronice vor fi accizate din 2016 cu o suma ce va creste anual in raport cu inflatia. Guvernul argumenteaza introducerea noii taxe aratand ca masura este dictata de practicile de la nivel european, potrivit proiectului actualizat de Cod Fiscal."Vor fi introduse printre produsele accizabile, produsele din tutun incalzit care, prin incalzire, emit un aerosol ce poate fi inhalat, fara a avea loc combustia amestecului de tutun si lichidele cu continut de nicotina destinate inhalarii cu ajutorul unui dispozitiv electronic de tip «Tigareta electronica». Aceasta masura este dictata de practicile la nivel european si discutiile in grupurile de lucru din cadrul Comisiei, pe taxarea altor produse destinate fumatului", prevede documentul datat 13 martie si prezentat de Mediafax.Noua acciza va fi in cuantum de 0,5 lei/mililitru – pentru lichidul care contine nicotina – si de 384 lei/kilogram – pentru tutunul continut in produse din tutun incalzit.Comparativ, pentru tigarile obisnuite, acciza pentru tutunul de fumat fin taiat, destinat rularii in tigarete, si alte tutunuri de fumat este de 383 lei/kilogram.Noua acciza va fi aplicata la momentul producerii, achizitiei intracomunitare sau importului. Ea va fi exigibila la data receptionarii produselor provenite din achizitii intracomunitare, la data efectuarii formalitatilor de punere in libera circulatie a produselor provenite din operatiuni de import si la data vanzarii pe piata interna a produselor provenite din productia interna."Platitorii de accize sunt operatorii economici care comercializeaza in Romania aceste produse, achizitioneaza din teritoriul comunitar ori importa produsele. Platitorii de accize sunt operatorii economici care au in proprietate materia prima si care produc aceste bunuri cu mijloace proprii sau le transmit spre prelucrare la terti, indiferent daca prelucrarea are loc in Romania sau in afara Romaniei", se mai arata in proiectul actualizat al Codului Fiscal.

Mai pe scurt va fi taxat lichidul pentru tigara electronica ce contine nicotina cu 0.5 lei pe ml , o sticla e 10ml se va scumpi cu cel aproximativ 5 lei , una de 30ml cu 15 lei . Tip acesta de acciza mai exista doar in Italia dar cum Guvernul nostru profita de orice ocazie pentru a introduce o noua taxa au gasit scuza perfecta … Normativele Europene. Cu acciza sa fara acciza fumatul electronic va ramane o solutie mai sanatoasa si ieftina decat fumatul clasic.

Sfaturi utile pentru a renunta la tutun !

Desi tigara electronica este foarte eficienta atunci cand vine vorba de a asista fostii fumatori in lupta impotriva tutunului, exista totusi si persoane care desi au deprins obiceiul vapatului, inca nu pot renunta complet la tigarile conventionale din diferite motive.

In majoritatea cazurilor, cauza rezida fie in setarea necorespunzatoare a atomizorului, fie in concentratia de nicotina a e-lichidului folosit. Aceasta din urma poate fi putin derutanta pentru noii adepti ai fumatului electronic, de aceea este esential sa cunoasteti cateva recomandari care asigura succesul tuturor modelelor de tigari electronice.

In general, tipul de e-lichid ales depinde de obiceiurile persoanei respective ca fumator. Daca obisnuiati sa fumati mai mult de un pachet pe zi, se recomanda sa incepeti cu o concentratie de nicotina de 24 mg si cand aceasta devine confortabila, sa o inlocuiti cu un lichid cu 18 mg de nicotina. Testandu-le pe amandoua veti deprinde diferenta si pe termen lung veti putea intrebuinta lichidul mai slab pentru mentinere, iar pe cel mai concentrat ori de cate ori simtiti nevoia sa fumati tutun.

Pentru cei ce fumau intre jumatate de pachet si un pachet intreg pe zi, se recomanda initial un lichid de 18 mg nicotina, urmat de cel de 12 mg pentru mentinere, iar pentru cei ce fumau sub 10 tigari zilnic, este cel mai indicat un lichid cu o concentratie de 12 mg de nicotina pentru inceput, urmat de unul de 8 mg. Si fumatorii sociali sunt vizati de aceste sfaturi, pentru ei fiind indicate cele mai slabe lichide, cu 8 sau 4 mg de nicotina, ori fara, pentru a elimina total pofta de tigari.

In orice caz, regula generala este sa incepeti cu un e-lichid putin mai concentrat decat ati crede initial ca aveti nevoie pentru ca este posibil ca trecerea de la tutun la tigari electronice sa fie perceputa mai puternic de organismul dumneavoastra, dar fara a depasi concentratia de 24 mg.

De asemenea, daca simtiti ca vaporii nu va satisfac pofta de fumat, puteti incerca sa vapati mai des pentru a compensa cantitatea de nicotina pe care obisnuiati sa o primiti. Chiar daca sunteti mai pesimisti la inceput, nu trebuie sa va descurajati, modul in care nicotina din tutun este absorbita difera de modul in care primiti nicotina prin intermediul vaporilor.

In timp ce fumul de tigara trimite nicotina aproape instantaneu in sange, vaporii contin nicotina de uz medical care isi face efectul in cateva minute. Senzatia va fi in final aceeasi, din acest motiv este important sa adoptati e-fumatul cu optimism si entuziasm pentru o noua viata mai sanatoasa pe care sunteti atat de aproape sa o incepeti.

La tot acest demers nu uitati sa asociati si ideea ca produsele de calitate – tigara electronica si e-lichidele – certificate de catre producator si purtatoare de garantie reala, trebuie cumparate doar dintr-un magazin specializat care ofera atributele mentionate.